fredag 16 april 2010

På kurs med Åsa Hylén

Lördagen den 10:e april hade vi efter mycket prat äntligen bjudit in Åsa Hyén för att hålla kurs i porträttbroderi. Genom Runa hade vi ju hört talas om att Åsa jobbat mycket med porträtt, både självporträtt och porträtt av andra och det var många som var sugna på att prova på detta.



Siv och Lena jobbar med skisser. I spegeln skymtar Eva! Bakom Siv kan man se Åsas egna porträtt som hon tagit med för att visa oss.



Här sitter Mona och Julia och har just börjat på att brodera.


Eva och Evy lyssnar engagerat på Åsas instruktioner.



Marianne tror jag att det är som jobbar med sina skisser.

Skissarbetet gick till så att vi delade upp oss i tre grupper och roterade på tre olika stationer. På en ritade vi av varandra utan att titta på pappret, på den andra tittade vi i en spegel och ritade av oss själva med "fel" hand och på den tredje ritade vi av Runa som stod modell.


Här har Runa stått modell och vi har roterat innom gruppen och skissat gemensamt på alla fyra teckningarna.





Visst kan man se att det är Runa!?



Här har lugnet infunnit sig då alla kommit igång och brodera. Från vänster till höger: Julia, marianne(?), Siv, Eva Elisabeth och Evy. (Vem som siter vi borde längre bak ser jag inte)




Ännu en skiss av vår modell Runa.


Här sitter vår kursledare Åsa.




Vem kan detta vara? Jag tycker det är lite likt Elisabeth, kan det stämma?



Här har Ulrika kommit en bit på vägen med sitt porträtt.


Vi märkte alla att en dags kurs var aldeles för kort tid för att hinna färdigt med någonting. Vi bestämde därför att träffas igen i augusti och se hur långt vi har kommit och kanske få hjälp av Åsa att komma vidare.


Tack Åsa för en trevlig och inspirerande dag!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar